Mikkelin Moottorikelkkailijat Ry

mmkry
 

Ajankohtaiset asiat:

27.12.2021

Joulun aikaa ajettu uri läpi.

visulahti-anttola  anttola-ristiina  Ristiina-mikkeli  mikkeli-otava 

Pohjosen lenkillä jälki visulahdesta vp:n pellolle. Itä-puolella taipuneita puita ja risukkoa todella paljon. Erikoismiehet työstänyt jo pari päivää siellä. Hakkuita on alkamassa monessa paikassa ja koneet liikkuvat myös urilla. Kunnioittakaa heidän työtä niin saattavat vähän sääliä myös uria. Muistakaa levittää uraa niin paljon kuin mahdollista, pelloilla ei kuitenkaan liiaksi. Saataisiin lanat liikkumaan mahdollisimman pikaisesti

4.3.2021

Anttola ristiina uralla katkos. Ajo kielletty turkinlahden ja turkinjärven välissä. Maanomistaja kieltänyt ajon toistaiseksi. Kiertokohtaa selvitellä.

6.2.2021

Reittejä pikku hiljaa saatu lanattua, pieni toive lanan vetäjiltä että levitettäisiin uraa enemmän kun yhden kelkan levyiseksi, helpottaisi kummasti työskentelyä. Lanan vetäjiä kaivataan edelleen lisää, eli jos intoa riittää ja halua on ajaa tasasemmilla baanoilla nii se vaatii että lanat liikuu, kerhon puolesta löytyy vehkeet tähän hommaa ja opastus annetaan aina jos vähänkään arvellutta lähteä kokeilemaan. Ei muutakun puhelin kouraa ja soittoa yhteys henkilöille nii saa vehkeet ajoon ja meno vinkit!!

6.2.2021

Jäille tekevät latuja, älkää ajako niitä pitkin. Poikittain yhdestä kohtaa yli !!!!! Tilaa riitää kaikille varmasti

1.2.2021

Vaikka kelkkaura on kelkoille siellä saa jokamiehen oikeudella kävellenkin liikua. Kelkkakerho ei omista maita joissa urat kulkee. Päätä ei pyöritellä kenellekään vaan annetaan tilaa kaikille. Meidän urat EI OLE virallista reittiä vaan uria. Maanomistajat saavat liikua siellä millä haluaa. Pohjosen lenkillä ollu metsästäjiä ja ovat siellä ihan luvan kanssa, näille pyöritelty päätä ylimielisesti.

Tää paapominen alkaa ottamaa kupoliin, ylimielinen käyttäytyminen  pois urilta ja tilaa löytyy varmasti kaikille. Seuraava vaihtoehto on että uria ei enää kelkoille ole. Nyt vähän malttia sinne urille.

1.2 2021

Ylä-kaatlammen pohjoispää merkattu niinkuin pitää olla. Maanomistajan kanssa sovittu. Lammelta noustessa jäljet vievät väärään paikkaan, sulkumerkein merkattu. Oikea kohta merkattu punasilla nauhoilla puihin. Jos ajo jatkuu venepaikalta ura sulkeutuu.

30.1.2021

Pohjosenlenkki ajettu ympäri tänää, joka järvellä ja lammella vettä reilusti Jään päällä, jos jäätä edes on alla.

Ristiinan ura poikki ainakin huomiseen puoleen päivään, jospa saatais lupa-asiat neuvoteltua maanomistajan kanssa kuntoon. Jatkossa reittejä avatessa/ ajettaessa jos on pienikin epäilys reitin kohdasta kannattaa pysähtyä ja tarkastaa kartasta esim: kelkkareitit.fi

24.1.2021

Viikonlopun aikana ajettuja uria:

Mikkeli otava väli

Mikkeli Ristiina väli

Ristiina anttola väli

Anttola Mikkeli väli

Mikkeli siiskosen leipomo väli

Pohjosen lenkillä ajettu länsipuoli sitroselle asti ja itäpuoli nikinlammentie yli vähän matkaa.

Keli muuttui haastavaksi ja jäillä on taas paljon vettä, Jään paksuudesta ei ole varmaa tietoa.

Risukkoa on paljon mutta mainitut pätkät on ajettu läpi

18.1.2021

Annilan selän yli oli joillakin uskallus riittänyt, hyvä asia tämä. Sitten vähän moitteita. Ennen porrassalmentien ylitystä laituri kierettävä kauvempaa, ei viiden metrin päästä johonka on jäljet ajettu nyt.

Emme moiti hyvästä pohjustustyöstä ketään vaan päinvastoin, iso kiitos kaikille tähän asti reittejä avanneille jäsenille, helpolla ei ole päästänyt mutta yritys on ollut todella hienoa. Lunta on metsissä todella vähän vielä joten älkää rikkoko itseänne tai kalustoa.

18.1.2021

Urista tietoa Lauvantain jälkeen. Ajettu jälki suonsaaresta anttolan suuntaan harvion  rantaan asti. Pohjosen lenkillä uusi kaksikko työstänyt reittiä Kaijanlammen ja luotolahden välissä. Suonsaaresta ajettu jälki myös vp:n pellolle. Lunta on vähän ja ei kanna yhtään. Menee siis pohjia myöten.

Jään paksuus on epävarmaa, vaihtelee paljon samalla lammella. Visulahdessa tehtiin reikä noin 50m rannasta, josta mitattiin 15-20cm jäätä. Jäällä ajetaan aina omalla vastuulla.

Viikolle näytti lunta lisää tämän hetken ennusteen mukaan, jatketaan ensi viikonloppuna pohjustusta, reittejä saa kyllä muuloinkin availla ja ajaa kunhan jälki tulee oikeaan paikkaan.


18.1.2021

Jäsenmaksuista tullu kyselyä. Jäsenmaksut laitetaan liikkeelle tammikuun aikana.  Vuosikokoushan päätti maksujen osalta seuraavasti:

Viimekaudella maksaneet jäsenet pääsevät samalla rahalla tämän kauden, koska viime talvena ei päästy ajamaan.

Maksamatta jättäneet jäsenet vastaavasti maksavat 50€ jäsenmaksun, maksamattomuutta edellis kaudella ei katsota eroamiseksi seurasta.

Uudet jäsenet maksavat normaalisti liittymismaksun 35€ ja jäsenmaksun 50€

Jäsenkirjeessä on ohjeet vielä.

Päivälupa ja viikkolupa on käytössä normaalisti

Sihteeri
17.9.2019
Urien k.9 ensimmäisillä talkoilla. Kokoontumispaikat ilmoitetaan talkooviikoilla seuran kotisivuilla sekä facebookissa.
Syksyn aikana järjestetään useammat talkoot. Tarkoituksena on mm. raivata reittejä ja päivittää reittimerkkejä. Tekemistä riittä


17.9.2019 Vuosikokous
Kesä kääntyy syksyyn ja kelkkatouhut alkaa pyöriä mielessä. Vuosikokous pidetään tänä vuonna 4.10 klo: 19.00 osoitteessa Lahdenpohjantie 1, 50970 Mikkeli.

2.1.2019
Seuran reittien avaaminen on aloitettu ja sitä jatketaan lauantaina 5.1 talkoovoimin. 
Reittien avauksesta tiedoitetaan seuran facebook- ja nettisivuilla. Tarvittaessa tilannetta voi kysyä puhelimitse puheenjohtajalta tai sihteeriltä.

Huom!
Seuran reittien avaus on kesken. Mikäli et tiedä tarkalleen missä reitti kulkee ÄLÄ mene ajamaan omin päin jälkeä reitille! 
Lampien ja Saimaan jäätilanne on heikko, eikä reitillä ajamista niiltä osin suositella ennen kuin on saatu riittävä varmuus jäätilanteesta. 


9.10.2018
Vuosikokous 18.10.2018 klo. 18:00 alkaen Lahdenpohjassa.
Käsitellään sääntöjen määräämät asiat.
Kokouspaikan osoite: Lahdenpohjantie 1, 50970 Mikkeli.
TERVETULOA


7.9.2018

Ensimmäiset syystalkoot 8.9.2018 Talkoisiin kokoontuminen Cafe Visulahti klo: 09:30.

28.8.2018
Syystapahtuma!
28.9.2018 klo: 18.00 on mikroautoajot Hirvensalmella HAU kartingkeskuksessa, Otavantie 229. 
Lisäksi seura yrittää järjestää saunan karting-ajon lisäksi.
OSALLISTUMISMAKSU:
Seura maksaa puolet ja osallistujat omalta osaltaan puolet.
-->Mikäli haluaa ajella ilmaiseksi tulee jäsenen osallistua alla mainittuihin syystalkoisiin MOLEMPINA päivinä. 
Sitovat ilmottautumiset suoraan puheenjohtaja Markus Paasoselle: 040-7506952. 

Syystalkoot 
Seura järjestää Syyskuun aikana kahdet talkoot, 8.9 ja 22.9. 
Osallistumalla molempiin talkoisiin pääset seuran kustannuksella mukaan syystapahtumaan 28.9.2018.

13.3.2018
Reitti poikki Pohjosen lenkin länsipuolella heti alussa tien sorastuksen takia. Kiertopätkä järjestetty varalasku paikan sivuun.


Eli lähdetään itäpuolelle ja juuri ennen Pieksämäen tien ylitystä mennään suoraan ja karppalan tien yli. Paikalla merkit ja nopeusrajoitus 20 kmh. Eli kierretään vp:n tilukset sieltä.

11.2.2018
Koko urasto käytössä ja yli puolet lanan kanssa koluttu läpi kertaalleen. Muutama kuusikko kaipaa vielä lisää lunta mutta kokonaisuus hyvä tällä hetkellä

11.2.2018
Rallireitti risteää kelkkaurien kanssa 17.2 lauantaina.

Tuomiojantie anttolan uralla. 
Sulkuaika 9.15-20.30

Parkkilantie vesilinjalla
sulkuaika 9.30-20.45

Hänniläntie Juvalle päin Toplanen syysjärvi välissä
Sulkuaika 11.45-17.45

Siikakosken tie ennen siikakoskea
Sulkuaika 12.30-18.30

Ottakaa kelkkkailijat nämä huomioon 17.2 lauantaina kun liikutte urilla. Sulkuaikoina en suosittele mainittujen teiden ylityksiä. Joku voi tulla ylikovaa ripeästi liikkuvalla ajoneuvolla tietä pitkin.

30.1.2018
Uria ajettu seuraavasti
Tornimäki-Anttola ajettu läpi.
Pohosen lenkki ajettu läpi.
Matkalla muutama syvempi oja. Valkeajärvellä metsäautotiet aurattu ja hakkuita käynnissä. Todella varovasti siellä, pölliauto tai ajokone voi olla mutkan takana.

JÄÄT OVAT TÄYSI KYSYMYSMERKKI. OMALLA VASTUULLA AINA.

Visulahdesta tornimäelle jäällä on myös jälki. 
Lanaa vähän kokeilivat kanssa.

17.10.2017
Seuran omistuksessa on 2kpl moottorikelkkanostimia, joita voi vuokrata 10€ / viikko. Lisätietoja voi kysyä puheenjohtajalta.

13.12.2017

Telamaton kiristäjäiset Rämälän metsästäjien majalla Perjantaina 22.12.2017 klo: 18:00. Sauna lämpiää illan aikaa ja tarjolla on pientä purtavaa. 

Rämälän metsästäjien maja löytyy osoteesta Vääräläntie 34. ilmottautuminen joko viestillä numeroon: 050-3052999 tai facebookin kautta.